חיפוש

גיוטו - סכין שף

סוג השימוש

Magurokiri

ShoppingIL22

היגונוקאמי - אולר יפני

סכין העזר הראשונה

סכין השף הראשונה

סכין לבשלנים ביתיים

סכיני עזר מיוחדות

סכיני עזר מתקדמות

סכיני שף מיוחדות

סכיני שף מתקדמות אל-חלד מלא

סכיני שף מתקדמות פלדות פחמן

גיוטו - סכין שף

סוג סכין

בניית להב

מחושלת בעבודת יד 45 שכבות: פלדת פחמן יפנית AUS10 עטופה 44 שכבות פלדת דמשק אל חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת אל-חלד מוליבדנום ונדיום עטופה בפלדת אל-חלד מסוג כרום-13מחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Aogami Super עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Ginsan Silver#3 עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג R2/SG2 עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 37 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 36 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Aogami #2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Aogami Super עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג HAP40 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג R2/SG2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג R2/SG2 עטופה פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Shirogami #2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Shirogami #2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Shirogami #2 עטופה פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג SKD עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 33 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 32 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 33 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 32 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 45 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 44 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 69 שכבות: פלדת פחמן יפנית ZA-18 עטופה 68 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד: פלדות פחמן VG-10/VG-2 בגימור דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד: פלדת פחמן יפנית Aogami #2 עטופה פלדת דמשק אל-חלדפלדת אל-חלד מוטבעתפלדת אל-חלד מוליבדנום ונדיום מוטבעתפלדת פחמן מלאהפלדת פחמן עטופה בברזל

סוג השימוש

סוג ידית

דבה - סכין פילוט דגים

פנקירי - סכין לחם משוננת

צ'וקה בוצ'ה - סכין שף סינית רב תכליתית

סכיני קצבים

סכין סנטוקו

קו-בונקה - רב-תכליתי

קיריצוקה

פטי - סכין עזר קטנה

נקירי - סכין ירקות

חיפוש

גיוטו - סכין שף

סוג השימוש

Magurokiri

ShoppingIL22

היגונוקאמי - אולר יפני

סכין העזר הראשונה

סכין השף הראשונה

סכין לבשלנים ביתיים

סכיני עזר מיוחדות

סכיני עזר מתקדמות

סכיני שף מיוחדות

סכיני שף מתקדמות אל-חלד מלא

סכיני שף מתקדמות פלדות פחמן

גיוטו - סכין שף

סוג סכין

בניית להב

מחושלת בעבודת יד 45 שכבות: פלדת פחמן יפנית AUS10 עטופה 44 שכבות פלדת דמשק אל חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת אל-חלד מוליבדנום ונדיום עטופה בפלדת אל-חלד מסוג כרום-13מחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Aogami Super עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Ginsan Silver#3 עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג R2/SG2 עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 37 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 36 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Aogami #2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Aogami Super עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג HAP40 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג R2/SG2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג R2/SG2 עטופה פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Shirogami #2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Shirogami #2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Shirogami #2 עטופה פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג SKD עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 33 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 32 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 33 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 32 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 45 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 44 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 69 שכבות: פלדת פחמן יפנית ZA-18 עטופה 68 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד: פלדות פחמן VG-10/VG-2 בגימור דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד: פלדת פחמן יפנית Aogami #2 עטופה פלדת דמשק אל-חלדפלדת אל-חלד מוטבעתפלדת אל-חלד מוליבדנום ונדיום מוטבעתפלדת פחמן מלאהפלדת פחמן עטופה בברזל

סוג השימוש

סוג ידית

דבה - סכין פילוט דגים

פנקירי - סכין לחם משוננת

צ'וקה בוצ'ה - סכין שף סינית רב תכליתית

סכיני קצבים

סכין סנטוקו

קו-בונקה - רב-תכליתי

קיריצוקה

פטי - סכין עזר קטנה

נקירי - סכין ירקות

סאמגאווה אורושי: מגרדת הווסאבי מעור כריש

הסאמגאווה אורושי, Samegawa Oroshi, או מגרדת ווסאבי מעור כריש, היא כלי מסורתי בעל חשיבות רבה במטבח היפני, המשמש לגרידת ווסאבי טרי.

בשונה ממגרדות מתכת או קרמיקה רגילות, הסאמגאווה אורושי משתמשת במרקם המחוספס של עור כריש מיובש כדי לגרד את שורש הווסאבי בצורה עדינה, תהליך שמוביל לשחרור מלא של כל הטעמים, הניחוחות והחום הטבעי של הווסאבי.

כלי זה היה חלק מהמסורת הקולינרית היפנית כבר מאות שנים, ועדיין נחשב לאמצעי המועדף על שפים מובילים וחובבי ווסאבי.

הקשר ההיסטורי

מקורה של מגרדת עור הכריש טמון בתרבות היפנית הקדומה, שבה הדיוק והמסורת הם חלק בלתי נפרד מכל היבט בחיים.

השימוש בעור כריש להכנת ווסאבי מופיע כבר מתקופת אדו (1603-1868), כאשר הווסאבי החל להיות מרכיב פופולרי במטבח היפני, בעיקר בהגשת סושי וסשימי.

מאז, הכלי המסורתי הזה נשמר ונמסר מדור לדור, כאמצעי לשמירה על המסורת והאיכות במטבח היפני.

הסיבות לשימוש בסאמגאווה אורושי

הסיבה המרכזית לשימוש במגרדת עור כריש ביפן היא המרקם הייחודי שהיא מספקת. עור הכריש, בעל משטח מחוספס כמו נייר זכוכית, מאפשר לו לפרק את שורש הווסאבי למשחה עדינה במיוחד.

משחה זו חיונית לשחרור מלא של טעמי הווסאבי, שכן התהליך המיוחד שובר את תאי הצמח, ומייצר את הטעם החריף והטרי שהווסאבי ידוע בו.

מגרדות מתכת או קרמיקה אינן מצליחות לשחזר את המרקם והטעם המתקבלים בשימוש במגרדת עור כריש.

יתרונות מרכזיים

1. שיפור בטעם: המשחה העדינה שנוצרת על ידי מגרדת עור הכריש מבטיחה שהטעמים המורכבים של הווסאבי ישתחררו במלואם, מה שמעצים את חוויית הטעם.
2. מרקם אופטימלי: המגרדת יוצרת מרקם חלק ואחיד, שהוא אידיאלי עבור מנות כמו סושי וסשימי, שבהן נדרשת עדינות ומורכבות בטעם.
3. טריות ארומטית: תהליך הגרידה משחרר תרכובות נדיפות חשובות שתורמות לארומה הייחודית של הווסאבי, ומוסיפות מימד נוסף למנה.

מדוע היא יקרה?

הסאמגאווה אורושי נחשבת למוצר יקר מכמה סיבות מרכזיות. ראשית, היא מיוצרת באופן מסורתי מעורם של מינים מסוימים של כרישים, שנאספים ומיובשים בקפידה.

תהליך הייצור דורש אומנות מיומנת כדי להבטיח את יעילות המגרדת ועמידותה לאורך זמן.

בנוסף, נדירות הווסאבי הטרי, המיועד למגרדת זו, הופכת את המוצר לעוד יותר יוקרתי.

כלי זה משמש בעיקר במטבח היפני העילי, שם משקיעים רבות בשימור המסורת הקולינרית.

חשיבות תרבותית

מעבר ליתרונות הפרקטיים, מגרדת הווסאבי מעור כריש משקפת את המחויבות לשמירה על המסורות העתיקות של יפן.

השימוש בכלי זה מדגיש את החשיבות הרבה שמייחסים היפנים לאותנטיות ולהעברת המסורת מדור לדור.

עבור שפים יפניים, שימוש בכלי מסורתי כמו הסאמגאווה אורושי הוא דרך לשמר את המורשת הקולינרית ולהעניק כבוד להיסטוריה של המטבח היפני.

תחזוקה וטיפול

מגרדת עור כריש דורשת תחזוקה נכונה כדי להבטיח את עמידותה ויעילותה.

חשוב לשמור על ניקיון המגרדת לאחר כל שימוש, ולייבש אותה כראוי כדי למנוע הצטברות לחות שעלולה לפגוע במרקם שלה.

תחזוקה נכונה תבטיח שהמגרדת תשמור על תכונותיה לאורך שנים רבות, ותמשיך לשרת את המטבח היפני המסורתי.

סיכום

מגרדת הווסאבי מעור כריש, סאמגאווה אורושי, היא כלי חיוני במסורת הקולינרית היפנית, המוערך בזכות יכולתו למצות את מלוא הפוטנציאל של ווסאבי טרי.

עלותה משקפת את האומנות והחומרים המעורבים בייצור, מה שהופך אותה לנכס יקר ערך עבור אלו הרציניים במטבח היפני האותנטי.

מעבר לכלי פרקטי, היא מסמלת את השמירה על המסורת והערכים היפניים לאורך השנים.

מגרדות ווסאבי עשויות עור כריש בסאקורה

תפריט נגישות

עגלת קניות0
There are no products in the cart!

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו.