חיפוש

Magurokiri

ShoppingIL22

היגונוקאמי - אולר יפני

סכין העזר הראשונה

סכין השף הראשונה

סכין לבשלנים ביתיים

סכיני עזר מיוחדות

סכיני עזר מתקדמות

סכיני שף מיוחדות

סכיני שף מתקדמות אל-חלד מלא

סכיני שף מתקדמות פלדות פחמן

גיוטו - סכין שף

בניית להב

מחושלת בעבודת יד 45 שכבות: פלדת פחמן יפנית AUS10 עטופה 44 שכבות פלדת דמשק אל חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת אל-חלד מוליבדנום ונדיום עטופה בפלדת אל-חלד מסוג כרום-13מחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Aogami Super עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Ginsan Silver#3 עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג R2/SG2 עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 37 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 36 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Aogami #2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Aogami Super עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג HAP40 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג R2/SG2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג R2/SG2 עטופה פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Shirogami #2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Shirogami #2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Shirogami #2 עטופה פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג SKD עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 33 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 32 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 33 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 32 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 45 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 44 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 69 שכבות: פלדת פחמן יפנית ZA-18 עטופה 68 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד: פלדות פחמן VG-10/VG-2 בגימור דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד: פלדת פחמן יפנית Aogami #2 עטופה פלדת דמשק אל-חלדפלדת אל-חלד מוטבעתפלדת אל-חלד מוליבדנום ונדיום מוטבעתפלדת פחמן מלאהפלדת פחמן עטופה בברזל

סוג השימוש

סוג ידית

דבה - סכין פילוט דגים

פנקירי - סכין לחם משוננת

צ'וקה בוצ'ה - סכין שף סינית רב תכליתית

סכיני קצבים

סכין סנטוקו

קו-בונקה - רב-תכליתי

קיריצוקה

פטי - סכין עזר קטנה

נקירי - סכין ירקות

חיפוש

Magurokiri

ShoppingIL22

היגונוקאמי - אולר יפני

סכין העזר הראשונה

סכין השף הראשונה

סכין לבשלנים ביתיים

סכיני עזר מיוחדות

סכיני עזר מתקדמות

סכיני שף מיוחדות

סכיני שף מתקדמות אל-חלד מלא

סכיני שף מתקדמות פלדות פחמן

גיוטו - סכין שף

בניית להב

מחושלת בעבודת יד 45 שכבות: פלדת פחמן יפנית AUS10 עטופה 44 שכבות פלדת דמשק אל חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת אל-חלד מוליבדנום ונדיום עטופה בפלדת אל-חלד מסוג כרום-13מחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Aogami Super עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Ginsan Silver#3 עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג R2/SG2 עטופה פלדת אל-חלדמחוזקת 37 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 36 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Aogami #2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Aogami Super עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג HAP40 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג R2/SG2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג R2/SG2 עטופה פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Shirogami #2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Shirogami #2 עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג Shirogami #2 עטופה פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 3 שכבות: פלדת פחמן יפנית מתקדמת מסוג SKD עטופה פלדת אל-חלדמחושלת בעבודת יד 33 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 32 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 33 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 32 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 45 שכבות: פלדת פחמן יפנית VG-10 עטופה 44 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד 69 שכבות: פלדת פחמן יפנית ZA-18 עטופה 68 שכבות פלדת דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד: פלדות פחמן VG-10/VG-2 בגימור דמשק אל-חלדמחושלת בעבודת יד: פלדת פחמן יפנית Aogami #2 עטופה פלדת דמשק אל-חלדפלדת אל-חלד מוטבעתפלדת אל-חלד מוליבדנום ונדיום מוטבעתפלדת פחמן מלאהפלדת פחמן עטופה בברזל

סוג השימוש

סוג ידית

דבה - סכין פילוט דגים

פנקירי - סכין לחם משוננת

צ'וקה בוצ'ה - סכין שף סינית רב תכליתית

סכיני קצבים

סכין סנטוקו

קו-בונקה - רב-תכליתי

קיריצוקה

פטי - סכין עזר קטנה

נקירי - סכין ירקות

איך להשחיז סכין ולקבל סכין חדה מושלמת?

בתחום המצוינות הקולינרית, אמנות השחזת הסכינים נחשבת לאחד מעמודי התווך של המקצוע.

סכין חדה אינה רק כלי יעיל ונוח לעבודה, מאחר ומדובר על תוספת חיונית למיומנות ולדיוק שחיוניים לכל שף ולכל טבח.

כדי להגיע לשיא החדות של הסכין ולהבטיח את העמידות ואורך החיים שלה, יש לנווט בתהליך העדין של השחזת סכינים בעדינות ובדיוק מקסימלי.

מדריך זה חושף את הסודות והטכניקות שיסייעו לכם להשחיז את הסכינים שלכם בצורה האיכותית ביותר, ובכך לתרום ליכולות הקולינריות שלכם.

סכין חדה – מלאכת ההשחזה

1. סכין חדה:

חדות היא המידה שבה קצה הלהב מסוגל לחתוך ביעילות דרך סוגים שונים של חומרי גלם.

סכין חדה מפחיתה את הכוח הנדרש לצורך חיתוך חומרי המזון השונים וממזערת את הסיכון לתאונות.

חיוני להבין את המדע העומד מאחורי מלאכת ההשחזה, כדי להבין לעומק את המשמעות והחשיבות שלה.

2. כלים וטכניקות להשחזה אופטימלית:

  • אבני השחזה: אבנים אלו מגיעות בגדלי גרעין שונים והן חיוניות לתהליך ההשחזה. אבני השחזה גסות יותר עם גרעין 200-1000 ישמשו לתיקון צ׳יפים והשחזה של סכינים, בעוד שאבני השחזה עדינות יותר עם גרעין גדול מ- 1000 מיועדות ללטש את הלהב של הסכינים ולהפוך אותן לחדות כתער ומותאמות לשימוש המדויק.
    חיתוך ירקות ועשבי תיבול מצריך לסיים את תהליך ההשחזה עם אבני מים בעלות גרעין 1000-4000 בעוד חיתוך פרוטאינים לסוגיהם מצריך שימוש באבנים עם גרעין עדין יותר – 5000-8000.
  • מוטות השחזה: כלים אלו עשויים לרוב מפלדה או קרמיקה. מוטות השחזה משמשים לשמירה על להב חד באמצעות יישור הלהב. ניתן להשחיז עליהם את כל גדלי הסכינים וליהנות מסכינים חדות ונוחות יותר לשימוש. סכיני שף יפניות בעלות פלדת ליבה מהקשיחות ביותר מצריכות שימוש במוטות קרמיקה.
  • מערכות השחזה: אלו הם כלים מיוחדים המשחיזים את הלהב בתהליך מקצועי ומדויק, המבטיח עקביות ודיוק.

3. תהליך ההשחזה:

  • הכנה: ודאו שהסכין שלכם נקיה ויבשה ואבטחו את אבן ההשחזה על משטח יציב.
  • זווית מדויקת: שמרו על זווית השחזה עקבית, בדרך כלל מדובר על 15 עד 20 מעלות, תלוי בסכין. שמירה על זווית יציבה חיונית להשגת להב חד ומושחז.
  • השחזה הדרגתית: התחילו עם אבן ההשחזה הגסה ביותר ועברו בהדרגה לאבני השחזה עדינות יותר. השתמשו בתנועה עקבית ומבוקרת כדי להשחיז את הלהב כנגד האבן. 

4. בדיקה והשחזה חוזרת:

לאחר ההשחזה, ערכו “בדיקת נייר” על ידי חיתוך פיסת נייר. סכין חדה תחתוך אותו ללא שום מאמץ. במידת הצורך, חזרו על תהליך ההשחזה כדי להשיג את החדות הרצויה.

5. שמירה על חדות:

  • תחזוקה שוטפת: השחיזו את הסכינים שלכם באופן קבוע, בהתאם לשימוש, כדי לשמור על חדותם. השחזה לפני כל שימוש עוזרת לשמור על הלהב.
  • אחסון בטוח: אחסנו את הסכינים שלכם כראוי, על פסי מגנט, במתקן ייעודי או בעזרת מגני להב, כדי למנוע את קהותם.

לסיכום, שליטה באמנות השחזת הסכינים היא אבן יסוד במומחיות קולינרית. סכין חדה לא רק משפרת את היעילות אלא גם מבטיחה בטיחות במטבח.

על ידי הבנת טכניקות ההשחזה, שימוש בכלים הנכונים ומעקב אחר תהליך השחזה קפדני, תוכלו להשיג דיוק חד כתער.

אנו בסאקורה נשמח לספק לכם מגוון רחב של סכינים חדות ואבנים איכותיות להשחזתן. צרו קשר!

תפריט נגישות

עגלת קניות0
There are no products in the cart!

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי להבטיח שתקבל את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו.