סכינים
סכינים
סוג סכין
סוג סכין
חרשי הסכינים
חרשי הסכינים

קרשי חיתוך האסגאווה
השחזה
אחסנת סכינים
כלי מטבח
הכנת סושי היא צורת אמנות קולינרית עתיקה הדורשת לא רק דיוק ומיומנות, אלא גם הבנה מעמיקה של המרכיבים והכלים.
אחד ההיבטים החשובים והפחות מוערכים של הסושי הוא הכנת האורז, או שארי, המשמש כבסיס למנות הסושי. השגת המרקם המושלם, איזון הטעמים, ושמירה על היגיינה בלתי מתפשרת במהלך התהליך הזה היא חיונית לכל שף סושי מקצועי.
כלים מסורתיים כמו ההאנגירי והאוהיצו קשורים מזמן לתהליך הכנת הסושי, במיוחד בטיפול באורז.
במטבחים מודרניים, עם זאת, חששות בנוגע לבטיחות מזון והצורך בהיגיינה מושלמת הובילו לאימוץ כלים סניטריים יותר כמו אלו מבית הסגאווה – סדרת כלים מיוחדים עשויים פלסטיק הכוללת האנגירי, אוהיצו וכפות ערבוב.
כלים אלו מבטיחים שהתהליך יהיה לא רק יעיל אלא גם עומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של היגיינה, תוך שמירה על כבוד לטכניקות המסורתיות להכנת סושי.
אורז סושי, או שארי, חייב להיות מוכן בקפידה כדי להשיג את המרקם הנכון – דביק מספיק כדי להחזיק יחד מבלי להיות מושי, ומתובל לשלמות באיזון עדין של חומץ אורז, סוכר ומלח.
מעבר לאתגר הטכני הזה, שמירה על סטנדרטים גבוהים של היגיינה היא חיונית, במיוחד בהתחשב בכך שסושי מוגש לעיתים קרובות נא או מבושל קלות.
הכלים המשמשים בתהליך זה חייבים להיות נקיים, סטריליים וקלים לתחזוקה כדי למנוע זיהום בכל שלב.
ההאנגירי של הסגאווה, גרסה מודרנית עשויה פלסטיק של האמבט המסורתי מעץ, הוא כלי מפתח בערבוב וקירור אורז סושי.
באופן מסורתי, האנגירי היו עשויים מעץ, אשר למרות היותם יעילים בספיגת לחות ובקירור האורז, היוו אתגרי היגיינה מובנים.
העץ הוא חומר נקבובי, מה שאומר שהוא יכול לספוג חלקיקי מזון ולחות, ועלול לשמש בית גידול לחיידקים אם לא מנקים אותו בקפידה. זה הוביל ליצירת מיתוסים, כמו האמונה שטעמי האוממי באורז סושי מגיעים מעץ נרקב באמבט האנגירי. עם זאת, זה רחוק מלהיות נכון.
במציאות, האנגירי של הסגאווה, עשוי פלסטיק מיוחד שאינו נקבובי, מבטיח שאין סיכון לצמיחת חיידקים תוך שמירה על קירור אחיד של האורז וקליטת החומץ המתובל.
המשטח הלא דביק מקל על קיפול האורז מבלי לפגוע בגרעינים, והעיצוב הקל מבטיח נוחות שימוש במטבחים עמוסים. באמצעות שימוש בחומרים מודרניים, האנגירי של הסגאווה מתמודד עם דאגות היגיינה, ומבטיח שאורז הסושי יישאר טרי ונקי מזיהומים לאורך כל תהליך ההכנה.
קיימת תפיסה שגויה נפוצה בהכנת סושי, הגורסת כי טעמי האוממי העשירים של אורז סושי מגיעים מהעץ של אמבט האנגירי המסורתי. לפי אגדה אורבנית זו, ההזדקנות או “הריקבון” של העץ מעניקים טעם ייחודי לאורז. זה לא רק בלתי מדויק, אלא גם עלול להזיק, מכיוון שהוא מעודד את הרעיון שתברואת מזון לקויה יכולה לשפר את הטעם.
מקורו האמיתי של האוממי באורז סושי הוא בתערובת החומץ המתובל, המאוזנת בקפידה עם סוכר ומלח. חומץ האורז, במיוחד, משחק תפקיד משמעותי בהעצמת טעמי האוממי בזכות תהליך התסיסה שלו. האינטראקציה בין החומץ וגרעיני האורז יוצרת את העומק הטעים המאפיין את הסושי, ולא ממקור הקשור בעץ. האנגירי המודרני של הסגאווה מאפשר ערבוב וקירור אופטימליים של האורז מבלי להכניס טעמים לא רצויים, ומבטיח שהאוממי מקורו במרכיבים בלבד.
לאחר שהאורז עורבב והתקרר בהאנגירי, הוא בדרך כלל מאוחסן באוהיצו, כלי שנועד לשמור על אורז הסושי בטמפרטורה ורמת לחות נכונות. במטבחים מסורתיים, אלו היו עשויים לרוב מעץ, בדומה להאנגירי. עם זאת, האוהיצו של הסגאווה, עשוי מפלסטיק סניטרי מיוחד, מציע פתרון מודרני המעדיף ניקיון מבלי להתפשר על פונקציונליות.
האוהיצו של הסגאווה מספק סביבה סניטרית לאחסון האורז, שומר עליו חמים ומוכן לשימוש תוך מניעת לחות עודפת שיכולה לגרום לאורז להפוך לדביק מדי. טבעו הלא נקבובי של החומר מבטל את הסיכון לצמיחת חיידקים, ומקל מאוד על הניקוי והתחזוקה בין שימושים. כלי זה שימושי במיוחד במטבחים מקצועיים עמוסים, שבהם יעילות, עקביות ובטיחות הם בעדיפות עליונה.
כף ערבוב: דיוק והיגיינה בערבוב
כלי חיוני נוסף בהכנת סושי הוא השאמוג’י, או כף ערבוב, המשמשת לערבוב האורז עם החומץ המתובל. הכף של הסגאווה, כמו האנגירי והאוהיצו, עשויה מפלסטיק סניטרי, מה שמבטיח שניתן יהיה לעקרה ולנקות אותה בקלות. בניגוד לכפות עץ, שיכולות לכלוא חלקיקי מזון ולחות, המשטח הלא דביק של כף הסגאווה מונע הצטברות ומבטיח שהאורז מטופל בניקיון מרבי.
הכף משחקת תפקיד חשוב בשמירה על שלמות גרעיני האורז במהלך תהליך הערבוב. תנועת הקיפול העדינה משמשת לשילוב תערובת החומץ עם האורז, ועיצובה הרחב והחלק של הכף מסייע להבטיח שהאורז נשאר שלם. עיצוב הכף של הסגאווה מפחית את החיכוך, מונע מהאורז להפוך לדביק מדי או מעוך, ותורם לערבוב היגייני ויעיל יותר.
איזון בין היגיינה למסורת בהכנת סושי
השילוב של כלים מודרניים היגייניים עם טכניקות מסורתיות להכנת סושי מאפשר לשפים מקצועיים להכין סושי שהוא בטוח וברמה הגבוהה ביותר. כלים כמו האנגירי, האוהיצו והכף של הסגאווה לא רק שומרים על שלמות אורז הסושי, אלא גם עונים על דרישות הבטיחות התברואתיות המחמירות הנחוצות במטבחים מודרניים.
כלים אלו מונעים זיהום, מאפשרים ניקוי קל, ומשמרים את איזון הטעמים העדין באורז. על ידי אימוץ חלופות מודרניות אלו, שפים יכולים להכין סושי בביטחון, מתוך ידיעה שהמזון שהם מגישים בטוח, נקי ובעל האיכות הגבוהה ביותר.
כלים מודרניים למלאכה נצחית
אמנות הכנת הסושי היא משחק עדין של טכניקה, דיוק ומסורת. בלב התהליך הזה נמצאת הכנת אורז הסושי, המהווה את עמוד השדרה של כל מנת סושי. בעוד שכלים מסורתיים כמו האנגירי ואוהיצו מעץ שימשו במשך מאות שנים, החידושים המודרניים כמו סדרת הכלים של הסגאווה מפלסטיק חיוניים לשמירה על סטנדרטים גבוהים של היגיינה.
קרדיט תמונה של ניגירי ירין בן שושן
WhatsApp us